Kinderen kijken uit op een plafond met wolken, boomtoppen en de zon
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Opening van kindvriendelijke traumakamer in Radboudumc

In het Radboudumc in Nijmegen wordt vandaag een kindvriendelijke traumakamer geopend. De kamer is zo aangepast dat kinderen de behandeling als minder stressvol ervaren, schrijft Omroep Gelderland. De kamer is tot stand gekomen na een inzamelingsactie van HKN, de supportersclub van eredivisieclub NEC. Eind vorig jaar kwam de club in contact met de inmiddels overleden Youri van 11 die aan een zeldzame vorm van botkanker leed.

Door het verhaal van Youri besloot HKN zich in te zetten voor kinderen die ernstig ziek zijn. De actie, rond een wedstrijd van NEC tegen Vitesse, heeft 15.000 euro opgeleverd. Met dit bedrag werd de traumakamer aangepast.

Uitzicht op wolken, boomtoppen en de zon

Kinderen komen het ziekenhuis vaak binnen via de Spoedeisende Hulp (SEH). Tot nu toe was er geen speciale kamer voor kinderen op de SEH. Uit gesprekken met ouders en patiëntjes bleek dat hier wel behoefte aan is. Knderen kijken er uit op een wolkenplafond met boomtoppen, een luchtballon en de zon. Ook is het licht aangepast en zijn er geluiden te horen uit de natuur.

Jasper Cillessen, keeper van het Nederlands elftal en Ajax, opent de kindvriendelijke traumakamer. Ook de ouders van de overleden Youri zijn bij de opening.

Advertentie via Ster.nl