Het zit erop voor Kiki Bertens en Paul Haarhuis
NOS Sport

Fed Cup-team loopt finale mis in cruciaal dubbelspel

Het is de Nederlandse tennissters niet gelukt zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Fed Cup. Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp verloren in Trélazé, waar op een indoor gravelbaan werd gespeeld, het dubbelspel dat vanwege de 2-2 stand na de enkelspelen de beslissing moest brengen.

Lange tijd leken Bertens en Hogenkamp op weg naar een sensationele zege, maar Kristina Mladenovic en Caroline Garcia voorkwamen een stunt: 6-4, 3-6, 3-6.

Bertens en Hogenkamp verliezen cruciaal dubbelspel

Belangrijk moment in de wedstrijd was de zevende game van de tweede set. Het duo Bertens/Hogenkamp dacht op een 4-3 voorsprong te komen en nam al plaats op de bank.

De scheidsrechter liet de Nederlandse speelsters echter terugkomen, omdat de bal van de Franse speelsters de lijn had geraakt. De Françaises wonnen vervolgens drie games op rij en daarmee de set.

In de derde set liepen Bertens en Hogenkamp achter de feiten aan en wist Frankrijk zich gesteund door het thuispubliek. Zowel Bertens als Hogenkamp noteerde veel meer onnodige fouten en beiden haalden geen moment meer het niveau uit de openingsset.

Bertens had Oranje eerder op de dag op een 2-1 voorsprong gezet door van Mladenovic te winnen. Arantxa Rus verloor vervolgens van Caroline Garcia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl