Britt Eerland plaatst zich in Halmstad voor de tweede ronde van het OKT
NOS Sport

Tafeltennisster Eerland stap dichter bij olympisch ticket

Tafeltennisster Britt Eerland heeft zich op het olympisch kwalificatietoernooi in het Zweedse Halmstad verzekerd van de tweede ronde. Eerland won haar eerste twee pouleduels, waarmee een plek in de tweede ronde haar niet meer kan ontgaan.

De 22-jarige Schiedamse versloeg zowel de Kroatische Ivana Tubikanec als de Italiaanse Giorgia Piccolin met 4-0. Woensdag volgt nog de derde poulewedstrijd tegen de eveneens ongeslagen Renata Strbikova uit Tsjechië. De tweede Nederlandse deelneemster aan het OKT, Li Jie, is in Zweden al direct geplaatst voor de tweede ronde.

In de tweede ronde worden de tafeltennissters verdeeld over acht groepen van acht, waarbinnen vervolgens via een knock-outsysteem de winnaar wordt bepaald. De winnaar van iedere groep plaatst zich voor de kwartfinales van het OKT en, nog belangrijker, ook voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Landenwedstrijd

Nederland mag in Rio met maximaal twee speelsters meedoen aan het individueel toernooi. In de landenwedstrijd kunnen drie speelsters worden ingezet. Li Jiao verzekerde zich vorig jaar al van Rio doordat ze goud won op de Europese Spelen.

Als Eerland en Jie beiden de kwartfinales halen, krijgt Jie het nog resterende individueel olympische ticket omdat zij hoger op de wereldranglijst staat. In dat geval komt Eerland alleen uit in het landentoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl