Ploeggenoten bij Marokko, maar zondag elkaars tegenstanders: Hakim Ziyech (l) en Karim El Ahmadi
NOS Voetbal

El Ahmadi: Ziyech is de beste van de eredivisie

Heel af en toe praat Karim El Ahmadi in de 'wij-vorm' als hij het over FC Twente heeft. Het tekent de liefde voor de club waar hij groot werd. Maar zondag zijn de spelers uit Enschede toch echt de tegenstanders van de middenvelder van Feyenoord.

Het verhaal van Twente is bekend. De club zit diep in de schulden en het voortbestaan is serieus in gevaar. "Dat doet pijn", vertelt El Ahmadi. "Ik ben een geboren Tukker en er woont nog steeds veel familie van mij in Enschede. Ik heb vaak contact en dan merk je dat iedereen meeleeft."

Het gesprek komt al gauw op Hakim Ziyech, de pas 23-jarige dirigent van FC Twente. "De beste speler in de eredivisie", vindt El Ahmadi. Ze kennen elkaar van het Marokkaanse nationale elftal. "Hakim gaat binnenkort een grote stap maken en is daar ook klaar voor. We kunnen nog een paar weken van hem genieten."

"Hij focust zich helemaal op zijn spel, laat zich door niemand van de wijs brengen en doet alleen wat hij zelf wil. Dat kunnen op die leeftijd alleen de hele groten", aldus een lovende El Ahmadi.

Hakim Ziyech

Maar hoe denkt Feyenoord dan Twente en vooral Ziyech af te stoppen? El Ahmadi: "Het heeft geen zin een mannetje op hem te zetten. Hij zwerft over het hele veld en is overal."

"Je weet dat er bij hem altijd een moment kan komen waardoor de wedstrijd omslaat. We zullen enorm alert moeten zijn. Maar Twente is meer dan Ziyech. Het hele team is gewoon goed in vorm."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl