Kim Polling was de sterkste in Tbilisi, in de klasse tot 70 kilogram
NOS Sport

Bonnes opgewekt na succesvol judoweekeinde

Na weken vol bestuurlijk gerommel kwam er afgelopen weekeinde weer eens goed nieuws uit de judowereld. Bij het grand-prixtoernooi in Tbilisi wonnen de Nederlandse judoka's vijf medailles, waaronder drie gouden. Marhinde Verkerk, Kim Polling en Noël van 't End stonden in de hoofdstad van Georgië op de hoogste trede van het erepodium. De teruggekeerde manager topsport Henry Bonnes reageert verheugd op de prestaties.

"Ik ben er erg gelukkig mee. Met drie keer goud eindigen we ook nog eens op plaats één van het medailleklassement", sprak Bonnes zondagavond in Langs de Lijn.

Henry Bonnes tevreden over prestaties Nederlandse judoka's

De laatste drie grand-prixtoernooien (Tokio, Parijs en Düsseldorf) leverden geen gouden medailles op voor de Nederlandse equipe. Dat er nu opeens drie gouden plakken zijn veroverd, verbaast Bonnes niet. "Er is altijd grilligheid, ieder toernooi en iedere partij. Het ene toernooi resulteert nu eenmaal in meer medailles dan het andere toernooi."

Bonnes gelooft niet dat de onrust binnen de judobond voor slechtere prestaties heeft gezorgd de laatste maanden. "Ik heb geen aanleiding dat te vermoeden."

Bonnes gaat voor drie plakken in Rio

"De route naar de Spelen van Rio is al onderweg. Dit resultaat geeft veel vertrouwen, ook als opmaat richting het EK volgende maand in Kazan", sprak Bonnes in Langs de Lijn. "Onze coaches en sporters zijn niet anders gewend dan toe te werken naar grote toernooien. Dat dat met wisselend succes gaat, hoort bij de judosport."

De doelstelling van NOC*NSF voor Rio is dat er minstens zo veel medailles gehaald worden als in Londen. Destijds wonnen Henk Grol en Edith Brons een bronzen medaille. Bonnes is vol goede moed voor Rio. "Wat mij betreft zit dat erin. Onze ambitie is zelfs om drie medailles te halen. Met de voorlopige selectie vol wereldtoppers zit dat er zeker in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl