Marcus Rashford nadat hij Manchester United op een 1-0 voorsprong heeft gezet
NOS Voetbal

Rashford helpt United en Van Gaal langs City

Marcus Rashford blijft zijn trainer Louis van Gaal belonen voor het vertrouwen. In de stadsderby tegen Manchester City was de jongeling van Manchester United de matchwinner, waardoor United goede zaken doet in de strijd om plaatsing voor de Champions League.

De winnende goal in het Etihad-stadion viel al na zestien minuten. Juan Mata speelde Rashford aan, die vervolgens met een snelle beweging City-verdediger Martín Demichelis liet staan. Oog in oog met doelman Joe Hart bleef Rashford koelbloedig: 1-0. Doelman Hart viel later uit met een kuitblessure.

Met zijn 18 jaar en 141 dagen is Rashford de jongste speler ooit die in de stadsderby van Manchester in de Premier League het net weet te vinden.

Strijd om CL-ticket

Door de overwinning komt United gelijk te staan met West Ham United en nadert het stadgenoot City tot een punt. City staat vierde, die plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op een CL-ticket.

  • Pro Shots
    Louis van Gaal coacht zijn ploeg langs de zijlijn
  • Pro Shots
    Teleurstelling bij Sergio Agüero

Spurs en Southampton winnen

In de strijd om de titel blijft Tottenham Hotspur in het spoor van koploper Leicester City. In eigen huis waren de Spurs met 3-0 te sterk voor AFC Bournemouth.

Ronald Koeman kwam met Southampton terug van een 2-0 achterstand tegen Liverpool en won met 3-2.

Uitslagen Premier League 20 maart

Thuis Uit Uitslag
Southampton Liverpool 3-2
Newcastle United Sunderland 1-1
Tottenham Hotspur AFC Bournemouth 3-0
Manchester City Manchester United 0-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl