NOS Nieuws

Hond redt bejaarde Duitser van de bevriezingsdood

In Duitsland heeft een politiehond een 88-jarige man gered van de bevriezingsdood. De hond, Nico genaamd, vond de reeds bewusteloze man in een bos dicht bij diens huis in de regio Waldkraiburg.

De man was slechts gekleed in een badjas en pantoffels 's avonds laat naar buiten gelopen, terwijl het sneeuwde en de temperatuur rond het vriespunt lag. In het bos achter zijn huis is hij waarschijnlijk de weg kwijtgeraakt.

Een medebewoner alarmeerde de politie, die eerst zonder hond vergeefs de omgeving afzocht. Een half uur later werd Nico met zijn begeleider ingezet. Die vond de man al na een paar minuten, liggend tussen de bomen, zo'n 300 meter van het huis.

Volgens de politie probeerde Nico de man aan zijn badjas mee te trekken. De toegesnelde begeleider verleende meteen eerste hulp en probeerde de hoogbejaarde man met zijn eigen kleding en zelfs met zijn lichaamswarmte op te warmen tot er hulp kwam. Uiteindelijk was de bejaarde Duitser net op tijd in het ziekenhuis om het avontuur te overleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl