Een fragment uit het politiebericht
NOS Nieuws

Haagse politie ontkent mishandeling 16-jarig meisje om telefoon

De politie in Den Haag ontkent de arrestatie en mishandeling van een 16-jarige meisje om haar telefoon. De telefoon is negen dagen geleden in beslag genomen om een uitreis naar Syrië te voorkomen, zo laat de politie in een persbericht weten.

Op sociale media is onrust ontstaan over het voorval op donderdag 4 februari in Den Haag. Naar aanleiding van het incident heeft Movement X via Facebook voor vandaag een protest georganiseerd bij het politiebureau op de Haagse Hoefkade, maar daar lijkt weinig animo voor. Rond vier uur zijn in Den Haag enkele demonstranten gesignaleerd, die door de politie zijn weggestuurd, meldt NOS-verslaggever Matthijs Holtrop.

Opgesloten

Advocaat Ruperti van het meisje zegt dat ze vorige week donderdag gedwongen werd mee te gaan naar het bureau en daar vier uur lang opgesloten zat. "Ze mocht geen contact hebben met haar zus, moeder of advocaat. Dat had niet gemogen, want ze was geen verdachte."

Volgens NOS-verslaggever Robert Bas is het meisje op het bureau door het lint gegaan. "Ze heeft met een stoel staan zwaaien. Daarbij is ze ook gewond geraakt."

Werkende telefoon

De politie vindt dat de advocaat de feiten verdraait. Er is geen sprake van vrijheidsberoving, mishandeling en belediging, staat in het persbericht. De telefoon is door de politie in beslag genomen in opdracht van het OM. Daarna is onder de leiding van de rechter-commissaris een huiszoeking geweest, waarbij een 18-jarige jongen uit Schiedam is gearresteerd.

Volgens een woordvoerder van het OM in Rotterdam wordt de jongen ervan verdacht uit te willen reizen naar Syrië en Irak om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Het OM wil niet zeggen wat de relatie tussen de 18-jarige Schiedammer en het Haagse meisje is. In de telefoon zouden belangrijke gegevens staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl