NOS Nieuws

Faillissement dreigt voor grootste thuiszorgorganisatie

Zorgorganisatie TSN vraagt uitstel van betaling aan voor het deel van de organisatie dat zich bezighoudt met huishoudelijke zorg. Bij dat deel van TSN werken 12.000 medewerkers.

In de meeste gevallen gaat een bedrijf na uitstel van betaling failliet. Dat betekent dat voor alle medewerkers van TSN Thuiszorg ontslag dreigt.

Problemen

Volgens Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg en Welzijn, is TSN onder meer in de problemen gekomen doordat de gemeenten de tarieven flink onder druk zetten.

Ook Gijs van Dijk van de FNV noemt dat een oorzaak van de problemen. Hij vindt dat er een beter perspectief voor de huishoudelijke hulp moet komen.

Gijs van Dijk, FNV

TSN probeerde eerder onder de financiële druk uit te komen door het salaris van 4300 medewerkers te verlagen. Door die loonsverlaging zette de rechter 13 november nog een streep.

Volgens Gijs van Dijk is het niet de schuld van de FNV dat TSN nu uitstel van betaling moet aanvragen: "Je kunt je slechte financiële situatie niet op je eigen personeel verhalen". Beide bonden willen nu dat er zekerheid komt voor het personeel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl