Mensen herdenken de slachtoffers van de aanslagen in Parijs bij restaurant Le Carillon
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

As-Soennah moskee: 'praat over aanslagen Parijs'

De As-Soennah moskee in Den Haag heeft islamitische scholen en moskeeën opgeroepen om aandacht te besteden aan de aanslagen in Parijs, schrijft Omroep West. Als scholen en moskeeën hier hulp bij nodig hebben, wil de As-Soennah moskee wel helpen.

Medeleven

Volgens de voorzitter van de moskee, Abdelhamid Taheri, ontbreekt het bij veel instellingen aan kennis over dit soort vraagstukken. Dat komt doordat ze vaak gerund worden door mensen van de eerste generatie immigranten. "Wij hebben die kennis wel", zegt hij. Zijn moskee betuigde zaterdag meteen na de aanslagen al zijn medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers.

Volgens Taheri is er in de dagen na de aanslagen een grimmige en angstige sfeer in de Haagse en Nederlandse samenleving ontstaan. Toen er een minuut stilte werd gehouden voor de slachtoffers afgelopen maandag hielden veel jongeren zich daar niet aan. Dat leidde op school weer tot irritatie bij leraren en ook ouders worstelen hiermee, zegt hij.

Dubbele moraal

Ook zouden veel moslimjongeren zich afvragen waarom er zoveel medeleven is met 'Parijs' en niet met bomaanslagen in landen als Syrië of Libanon. Zij zouden zich storen aan de dubbele moraal. Jongeren moeten volgens Taheri de kans krijgen om zich te uiten en ze moeten uitleg krijgen waarom we de aanslagen in Parijs afkeuren. Op die manier zou je ook radicalisering van de jeugd kunnen voorkomen.

Advertentie via Ster.nl