Rob van Reijn geeft een workshop (2000)
NOS Nieuws

Pantomimespeler Rob van Reijn (86) overleden

In zijn woonplaats Amsterdam is pantomimespeler Rob van Reijn op 86-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt aan het ANP. Van Reijn was al enige tijd ziek. Hij trad voor het eerst op in 1950 en werd de bekendste Nederlandse pantomimespeler ooit.

Dat Van Reijn mimespeler werd, hangt mogelijk samen met het feit dat hij met een hazenlip was geboren. Naar verluidt was hij afgewezen voor de toneelschool vanwege die aandoening en het spraakgebrek dat hij daardoor had.

Wit geschminkt

Kenmerkend voor Van Reijn was zijn wit geschminkte gezicht, als van een clown. Zo heeft hij jaren opgetreden. In 1967 werd Van Reijn artistiek leider van Pantomime Theater Carrousel. Als een van de hoogtepunten in zijn werk wordt het stuk Exegese beschouwd, met zwijgend spel van Van Reijn en gesproken bijschriften van acteur Henk van Ulsen.

In 1979 richtte hij in Amsterdam zijn eigen 'Rob van Reijn Theater' op. Daarmee maakte hij diverse producties, tot het pand op een nacht volledig uitbrandde.

Van Reijn trad ook op in andere Europese landen en in onder meer de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Indonesië. In 2000 was zijn officiële afscheidstournee.

Van Reijn overleden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl