Volkswagen probeert alles te doen om het geschonden blazoen weer op te poetsen.
NOS Nieuws

VW-importeur komt met site om software te controleren

Eigenaren van een Volkswagen kunnen volgende week op een speciale website checken of hun auto is uitgerust met de veelbesproken sjoemelsoftware. In Duitsland is zo'n website nu al actief maar daar kunnen alleen Duitse VW-bezitters nakijken of het hun auto betreft.

De Nederlandse Volkswagen-importeur Pon wil volgende week een vergelijkbare internetpagina in Nederland lanceren. Wanneer precies is nog onduidelijk.

Wereldwijd rijden 11 miljoen auto's rond met software die ervoor zorgt dat de auto tijdens de toelatingstest veel minder stikstofoxide uitstoot dan in de praktijk. Het gaat niet alleen om Volkswagen, maar ook om Audi, Skoda en Seat, eveneens merken van het Volkswagen-concern.

In Nederland betreft het 160.000 auto's, waarvan nog niet duidelijk is hoe dat aantal is verdeeld over de verschillende merken. Het gaat om auto's met een motor van het type EA189, geproduceerd tussen 2009 en 2015.

Megaboetes

Volkswagen staat onder zware druk in de grootste crisis van het bedrijf ooit. Na de Verenigde Staten en Duitsland, startten vandaag ook de autoriteiten in Frankrijk en Italië onderzoeken naar Volkswagen. In de VS alleen al hangt het concern een boete van 16 miljard euro boven het hoofd.

Uiterlijk volgende week woensdag moet Volkswagen met een oplossing komen voor de software. Dat ultimatum is gesteld door het Kraftfahrt-Bundesamt, de Duitse RDW.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl