Angela Merkel
NOS Nieuws

Huilend vluchtelingenmeisje neemt het op voor Merkel

Het Palestijnse meisje dat in huilen uitbarstte tijdens een ontmoeting met Angela Merkel verdedigt de manier waarop Merkel haar toesprak. "Ze luisterde naar me en ze vertelde me hoe zij erover dacht en dat is oké", zegt de 14-jarige Reem Sahwill tegen de ARD.

Merkel bezocht de school van het meisje om te praten over de kwaliteit van leven in Duitsland. Toen Sahwill aan het woord kwam, vertelde ze Merkel over haar vrees om samen met haar familie uitgezet te worden. Zij en haar familie wonen vier jaar in Duitsland, maar over hun asielaanvraag is nog geen besluit genomen. Daardoor worden ze mogelijk uitgezet.

Bolwerken

Merkel kreeg veel kritiek op de manier waarop ze met het meisje omging, ook al troostte ze het meisje. Zo kwam ze volgens critici onsympathiek, ongevoelig en hard over. "Politiek is soms hard. Zoals je hier voor me zit lijk je me een heel sympathiek persoon", begon Merkel. "Maar jij weet ook dat in de Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon duizenden en duizenden vluchtelingen zitten. Als we tegen hen zeggen: u mag allemaal komen, en ook uit Afrika kan iedereen komen... Dat kunnen we niet bolwerken." Daarop barstte Sahwill in tranen uit.

Volgens een medewerker van de immigratiedienst is er een grote kans dat Sahwill en haar familie een permanente verblijfsvergunning krijgen. Tegen Der Spiegel zei Aydan Özoguz: "Ik ken natuurlijk niet alle omstandigheden van het meisje, maar ze spreekt perfect Duits en ze woont duidelijk langer in Duitsland."

Vorige week is er in Duitsland een wet aangenomen die bepaalt dat geïntegreerde vluchtelingen in Duitsland mogen blijven.

Huilend vluchtelingenmeisje maakt het Merkel moeilijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl