Met een touw werd de pers op afstand gehouden.
NOS Nieuws

'Hillary Clinton behandelt journalisten als vee'

Het wil niet echt boteren tussen presidentskandidaat Hillary Clinton en de pers. Al maanden klagen journalisten over de manier waarop Clinton met hen omgaat. Afgelopen zaterdag bereikte de relatie opnieuw een dieptepunt, toen journalisten tijdens een bijeenkomst op afstand werden gehouden met een touw.

Journalisten konden Clinton tijdens een parade in New Hampshire ter ere van Onafhankelijkheidsdag alleen zien, wat ze tegen het publiek zei was niet te verstaan.

Het campagneteam van Clinton liet weten dat de pers op afstand werd gehouden om te voorkomen dat het publiek niet met de presidentskandidaat in contact kon komen.

Meer openheid

Aan het begin van de campagne was er ook kritiek op het mediabeleid van Clinton. Journalisten vonden toen dat de presidentskandidaat te weinig met hen praatte. In de eerste maanden na haar kandidaatstelling was ze voor de pers onbereikbaar. Later zei Clinton daarover dat ze de stemming bij burgers aan het peilen was. "Daarbij moet je luisteren, niet praten."

Journalisten deden hun beklag bij het campagneteam van Clinton en toen werd afgesproken dat het campagneteam meer informatie zou geven en dat journalisten een betere toegang zouden krijgen tot bijeenkomsten. Maar enkele dagen later ging het al fout, toen een journalist de toegang werd geweigerd.

De actie van zaterdag heeft ertoe geleid dat de sfeer verder is verslechterd. Op Twitter deden veel journalisten hun beklag.

Koe

Journalist Carol Lee van de Wall Street Journal zei bij CNN dat de sfeer vijandig is. Zij maakt zich zorgen over het verdere verloop van de campagne. "Als de sfeer nu al zo slecht is en journalisten worden behandeld als dieren, waar gaat dit dan naartoe?"

Noah Shachtman van The Daily Beast ging een stapje verder en had een advies voor zijn collega's. "Als een kandidaat je probeert vast te knopen als een koe: ga zo snel mogelijk weg en schrijf een vernietigend stuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl