De MSC Splendida op het Noordzeekanaal
NOS Nieuws

Grootste cruiseschip ooit voor Amsterdam

In Amsterdam is vanmorgen het grootste cruiseschip aangekomen dat de stad ooit heeft ontvangen. De MSC Splendida is 333 meter lang, 38 meter breed en 58 meter hoog.

Rond zeven uur passeerde het schip de sluizen van IJmuiden. Het cruiseschip blijft niet lang in Amsterdam. Morgen vertrekt het alweer. De MSC Splendida is bezig met een dertiendaagse cruise van en naar Hamburg. Behalve Amsterdam doet het schip ook plaatsen in Schotland en IJsland aan.

  • ANP
    De MSC Splendida op weg van IJmuiden naar Amsterdam
  • ANP
    Het cruiseschip bij aankomst in Amsterdam
  • ANP
    Het cruiseschip komt aan bij de passenger terminal in Amsterdam
  • Victorine Bevers
    Het uitzicht vandaag voor het personeel op de tiende verdieping van een kantoorpand aan de Piet Heinkade.

Rotterdam

Helaas voor Amsterdam is het cruiseschip niet het grootste dat ooit in Nederland is geweest. Die eer gaat naar Rotterdam, waar afgelopen oktober het grootste cruiseschip ter wereld afmeerde. De Oasis of the Seas, 362 meter lang, 60 meter breed en 65 meter hoog, was twee weken in de Maasstad voor onderhoud.

De stop in Rotterdam leverde de cruisemaatschappij een boete op van meer dan 600.000 euro. Uit onderzoek van de Inspectie SZW bleek dat tientallen bemanningsleden geen Nederlandse werkvergunning hadden en dat ze 14 tot 16 uur per dag moesten werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl