In amper een dag tijd heeft de Brit al tienduizenden euro's opgehaald
NOS Nieuws

Brit wil Grieken redden met crowdfundingsactie

De 29-jarige Brit Thom Feeney is uit medelijden met Griekenland een crowdfundingsactie gestart om het land te helpen. In amper een dag tijd heeft hij al tienduizenden euro's opgehaald. Het uiteindelijke doel is om volgende week 1,6 miljard bij elkaar te hebben.

"We zijn in Europa met 500 miljoen mensen, als we allemaal 3 euro geven dan hebben we het bedrag al", zegt Feeney optimistisch. Het geld gaat overigens niet naar de Griekse overheid, maar wordt geïnvesteerd in de Griekse economie.

In ruil voor het geïnvesteerde bedrag krijg je Griekse producten. Drie euro levert je een ansichtkaartje op met daarop een foto van de Griekse premier. Mocht dat niet genoeg zijn dan kan je voor 6 euro een Griekse salade krijgen met feta. Doe je daar nog 10 of 25 euro bij dan krijg je daar respectievelijk een fles ouzo of wijn bij. Behalve dat kan je bij een investering van 160 euro een Grieks voedselpakket krijgen of zelfs een vakantie voor twee personen voor 5000 euro.

Veilige investering

Deze Griekse investering is wel veilig, schrijft de Brit op zijn crowdfundingpagina. In een paar uur tijd haalde hij vandaag al 90.000 euro op, maar om zijn doel te bereiken moet hij per dag meer dan 210 miljoen euro ophalen.

Mocht het niet lukken om voor volgende week het eindbedrag bij elkaar te krijgen, dan wordt het geld teruggestort. Lukt het wel dan krijgen de investeerders vanaf augustus hun kaarten, eten en dranken opgestuurd.

De actie is allesbehalve een grap. "Het is een serieuze poging om te helpen" schrijft de 29-jarige Feeney. "We kunnen de Grieken helpen door prachtige Griekse producten als feta, olijven en wijn te kopen. Handel helpt Griekenland en de Grieken uit deze situatie."

Eiland

In eerste instantie wilde Thom Feeney een Grieks eiland verkopen, maar dat mocht niet van de crowdfundingsite.

Hij heeft zelf ook geld gegeven. Voor 10 euro hoopt hij een fles Ouzo te krijgen. "Als een op drie Europeanen hetzelfde doet, is het doel bereikt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl