De gewonden worden geholpen op straat
NOS Nieuws

Auto rijdt café in Australië binnen: 20 gewonden

In Australië zijn bij een gasexplosie in een café 20 gewonden gevallen, van wie er 5 slecht aan toe zijn. De explosie werd veroorzaakt door een auto die het café binnenreed en een aantal gasflessen raakte. Een van de zwaargewonden is de chauffeur van de auto.

Het ongeluk vond plaats in het noordoosten van Australië, in Ravenshoe, zo'n 100 kilometer ten zuidoosten van de stad Cairns.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Een getuige zei tegen ABC News dat de auto het café in werd gelanceerd na een aanrijding met een andere auto.

Een man die met zijn vriendin in het café zat, zei dat hij eerst een klap hoorde en toen het vuur zag. "Ik keek naar mijn vriendin en zei alleen: 'ren'. Binnen drie seconden ontplofte de boel. Het is verschrikkelijk om mensen zo te zien, terwijl je er niks aan kunt doen."

Enorme slag

Een medewerkster van een supermarkt tegenover het café hoorde plotseling een enorme klap: "We renden naar buiten en zagen dat het café in brand stond en dat er veel verbrande mensen waren. Iedereen is nu aan het helpen. Het is een afschuwelijk gezicht."

Volgens een andere bewoner is het een enorme slag voor het plaatsje. Ravenshoe is een boerenstadje met maar ongeveer duizend inwoners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl