Een vrachtauto botste direct na het verlaten van de Westerscheldetunnel tegen een pijlwagen
NOS Nieuws

Oostbuis Westerscheldetunnel urenlang gestremd

De oostbuis van de Westerscheldetunnel is urenlang dicht geweest omdat een gestrande vrachtwagen moest worden weggesleept. De buis richting Zuid-Beveland was sinds 14.30 uur afgesloten en ging pas weer rond 20.00 uur weer open.

De vrachtwagen was direct na het verlaten van de tunnel tegen een pijlwagen gebotst en kwam dwars op de weg te staan. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen. Toen de tunnel weer openging, mocht het verkeer zonder te betalen doorrijden.

Verkeer dat achter het ongeluk stond, mocht de tunnel via een calamiteitenweg verlaten. De andere tunnelbuis richting Terneuzen was niet afgesloten.

Automobilisten die naar Zuid-Beveland wilden, werd aangeraden om te rijden via de Liefkenshoektunnel in Antwerpen. Maar omdat die aan het eind van de middag ook afgesloten was vanwege een ongeluk, werd het verkeer omgeleid via de stad. Daardoor ontstonden op dat traject ook lange files.

Door het ongeluk ontstond er aan de Zeeuws-Vlaamse kant van de tunnel een file die tot in het centrum van Terneuzen stond. Ook het verkeer in de Sluiskiltunnel stond vast.

  • Ella Vermeulen
    Door het ongeluk stond er een file tot in het centrum van Terneuzen
  • Ella Vermeulen
    Door het ongeluk stond er een file tot aan het centrum van Terneuzen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl