Bij een filiaal aan de Wilhelminakade werd begin mei ook een explosief gevonden
NOS Nieuws

Opnieuw explosief bij Jumbo-filiaal

Bij een Jumbo-filiaal in de stad Groningen is zondag een explosief ontploft. Hierdoor werd een kozijn ontzet en raakte een raam beschadigd. Het is de tweede keer in een maand tijd dat er een explosief is geplaatst bij een Jumbo in de stad.

Begin mei werd er een gevonden in een ander filiaal, maar dat explosief werd op tijd ontdekt en kon onschadelijk worden gemaakt. De politie vermoedt dat er een verband bestaat tussen beide incidenten en werkt met twintig rechercheurs aan de zaak.

Zondagnacht hoorden buurtbewoners een harde knal in de buurt van de supermarkt aan het Overwinningsplein. Winkelpersoneel ontdekte maandag dat er schade was aan een kozijn en raam. Op bewakingsbeelden was vervolgens te zien dat het explosief werd geplaatst en later ontplofte.

Veiligheidsmaatregelen

De Jumbo's in de stad worden de komende tijd extra in de gaten gehouden door de politie. Een politiewoordvoerder vindt het "opvallend" dat alle twee de explosieven bij een Jumbo-filiaal zijn geplaatst. Er is volgens hem geen aanleiding filialen van andere supermarkten in de gaten te houden.

Jumbo wil niet reageren op de incidenten, zolang het onderzoek loopt.

Komende dinsdag worden de bewakingsbeelden uitgezonden door Opsporing Verzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl