Lennart Johansson tijdens een bijeenkomst van de UEFA in 2007
NOS Voetbal

Oud-UEFA-preses Johansson: Van Praag of Figo

Lennart Johansson, voormalig voorzitter van de Europese voetbalunie UEFA, hoopt op Michael van Praag of Luis Figo als de volgende FIFA-voorzitter. De twee waren kandidaat in de afgelopen verkiezingsstrijd, maar trokken zich voortijdig terug. "Zij kunnen bij de mensen het vertrouwen in het voetbal weer herstellen", zegt hij tegen de Zweedse krant Aftonbladet.

De 85-jarige Johansson, van 1990 tot 2007 de voorzitter van de UEFA, nam het in 1998 zelf op tegen Sepp Blatter om de hoogste positie bij de wereldvoetbalbond. De Zweed verloor van Blatter in de verkiezing, waarna niet veel later talloze geruchten over omkoping opdoken.

Johansson is blij met het opstappen van zijn toenmalige rivaal. "Je kan geen voorzitter hebben die bij zijn aantreden met boegeroep ontvangen wordt."

Van Praag is volgens Johansson competent en beschikt over de noodzakelijke ervaring. Bovendien roemt hij de eerlijkheid, openheid en directheid van de Nederlanders. Oud-voetballer Figo is ook een eerlijke man, zegt Johansson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl