Severino Seeger
NOS Nieuws

Winnaar Duitse Idols lichtte bejaarden op

  • Judith van de Hulsbeek

  • Judith van de Hulsbeek

Van geliefd naar gehaat, met Severino Seeger gaat het snel. Iets meer dan twee weken geleden was hij de held als winnaar van Deutschland sucht den Superstar. In de finale van de Duitse Idols kreeg hij bijna 60 procent van de stemmen.

Vandaag staat de 28-jarige Seeger in Frankfurt voor de rechter. Hij blijkt namelijk in 2013 met een stel handlangers hoogbejaarde vrouwen te hebben opgelicht. Seeger, die gedeeltelijk heeft bekend, zou zelf 19.000 euro hebben ontvreemd. De totale buit was 100.000 euro.

Seeger belde de slachtoffers op om te zeggen dat er iets mis was met hun pinpas. Later haalde hij de pas dan zelf op en wist ook de pincode in handen te krijgen, waarmee hij de rekeningen plunderde. Zijn oudste slachtoffer was 88 jaar.

Tweede kans

De krant Bild-Zeitung kwam een aantal dagen na de finale van DsdS met dit nieuws. En daarna sprong heel de boulevardpers erbovenop. Bild ging zelf op zoek naar de slachtoffers en schonk ze het bedrag waarvoor ze waren opgelicht.

Severino zegt dat het hem verschrikkelijk spijt. "Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan iedereen die ik kwaad heb gedaan. Ik wil in ieder geval iedereen tot de laatste cent terugbetalen. Ik hoop dat ik een tweede kans krijg van het publiek en kan laten zien dat ik echt veranderd ben."

RTL, de zender die DsdS uitzond, heeft laten weten dat Seeger zijn eerste prijs en de 500.000 euro die daarbij hoort, waarschijnlijk moet teruggeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl