Een Russische nucleaire onderzeeër in de Witte Zee
NOS Nieuws

Signalen onderzeeër lijken natuurgeluiden

De signalen die vorige maand voor de kust van Helsinki zijn opgevangen waren hoogstwaarschijnlijk toch niet van een buitenlandse onderzeeër. In april ving de Finse marine vreemde signalen op waarvan werd gedacht dat die van een buitenlandse onderzeeboot afkomstig waren. Om het schip te waarschuwen vuurde de marine drie dieptebommen af.

Hoewel niet helemaal wordt uitgesloten dat het om een onderzeeër ging, vermoedt de kustwacht nu dat het natuurlijke geluiden waren.

Homo

Het idee bestond dat het een Russische onderzeeër was. De militaire spanningen tussen Finland en buurland Rusland zijn de afgelopen tijd toegenomen. De Finnen werken intensief samen met de Scandinavische landen in verband met de Russische militaire oefeningen in het gebied. In oktober maakte Zweden ook al jacht op een Russische onderzeeboot, die nooit gevonden is.

Om Russische onderzeeërs af te schrikken heeft een Zweedse vredesorganisatie een ludieke actie georganiseerd door neonborden onder water te plaatsen met een homoseksuele zeeman. De borden geven niet alleen licht, maar zenden ook een morse-signaal uit met de tekst: "This way if you're gay', voor het geval de bemanning van een onderzeeër niet naar buiten kan kijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl