NOS NieuwsAangepast

AZC Gilze ontsnapt aan natuurbrand Chaam

Grote natuurbrand in bossen bij Chaam

In het natuurgebied Chaamse bossen, ten zuidoosten van Breda, heeft een grote brand gewoed. Zo'n 60 hectare is afgebrand. Het vuur breidt zich niet verder meer uit en is onder controle, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het AZC Gilze dat in het gebied ligt werd even bedreigd door het vuur. Een gebouw met zo'n veertig asielzoekers werd ontruimd. Toen de wind draaide werd besloten dat de andere gebouwen van het AZC geen gevaar liepen. In totaal wonen er 1200 asielzoekers.

Helikopter

De brand werd aan het eind van de middag ontdekt door een voorbijganger. De brandweer rukte uit met veel materieel. Tot in de verre omtrek van het natuurgebied waren rookwolken te zien.

Het vuur greep snel om zich heen doordat er een stevige wind stond.

  • NOS
    De omgeving van Chaam en de plek waar de brand woedt
  • vd
    De plek waar de brand woedt is moeilijk bereikbaar

Huizen niet geëvacueerd

In het natuurgebied Chaamse bossen staan enkele huizen. Tot dusverre is er geen reden om deze bewoners te evacueren, zegt de brandweer. Wel moesten wandelaars en andere recreanten het gebied uit.

De brandweer adviseerde mensen in de buurt ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen vanwege de rook. Er waren meldingen binnengekomen van rookoverlast, maar nu de wind draait en het vuur wordt bestreden, zal die naar verwachting afnemen.

Het natuurgebied Chaamse bossen is eigendom van Staatsbosbeheer. Het meet 1324 hectare.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl