Fans van FC Groningen vieren de bekerwinst op PEC Zwolle

Vijftien hooligans FC Groningen opgepakt

Vijftien hooligans van FC Groningen zijn opgepakt voor de vechtpartij in februari met supporters van sc Heerenveen. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag. Tijdens de vechtpartij liepen twee supporters van Heerenveen steekwonden op.

Na de wedstrijd Heerenveen-Groningen gingen zo'n vijftig supporters met elkaar op de vuist in het centrum van de Friese stad. Groningen had die middag de wedstrijd verloren met 3-1. De derby tussen de twee noordelijke clubs is altijd beladen.

Direct na de vechtpartij werden al vier Groningers opgepakt. De afgelopen twee maanden heeft de politie gebruikt om getuigen te horen en videobeelden te bestuderen. Op basis daarvan zijn de vijftien hooligans opgepakt. Aan Friese kant is nog niemand opgepakt, maar de politie sluit niet uit dat dit alsnog gebeurt.

De verdachten zijn al eerder in aanraking geweest met justitie vanwege voetbalgeweld. Ze zijn inmiddels weer vrij. Justitie beslist of ze voor de rechter moeten komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl