Cindy Burger
NOS Sport

Burger kan niet stunten bij WTA-debuut

Cindy Burger heeft in haar eerste wedstrijd op WTA-niveau geen potten kunnen breken. Ze verloor in de eerste ronde van het toernooi in Bogota met 6-2, 6-3 van de als tweede geplaatste Monica Puig uit Puerto Rico.

Bij een 5-0 achterstand won de 22-jarige Volendamse qualifier, de nummer 227 van de wereld, haar eerste game. In de tweede set werd Burger op 2-1 gebroken en dat gat kon ze niet meer dichten.

Wisselvallig

Burger beschikt over krachtige slagen en legt veel risico in haar spel, maar tegen Puig, de nummer 51 van de wereld, overheersten de onnodige fouten. Zo sloeg ze elf dubbele fouten.

De beste prestatie tot nu toe van Burger dit jaar was het bereiken van de finale van een 10.000-dollartoernooi in Le Havre in maart. Daarnaast haalde ze nog twee kwartfinales in ITF-toernooien.

'Burger klopt aan deur Fed Cup-team'

Gespannen

Burger over haar debuut op de WTA Tour: "Ik ben niet helemaal tevreden, het was echt te wisselvallig. Ik was wel wat meer gespannen voor deze wedstrijd. Dat zag je zeker in het begin van de wedstrijd terug. Toen was ik veel te gretig en wilde ik meteen voor de punten gaan."

"Ik heb een aantal goede games gespeeld waarin ik de lange rally's won, maar daartegenover stonden games met te veel fouten vroeg in de rally. Ook heb ik te veel dubbele fouten geslagen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl