3D-printer
NOS Nieuws

Minister wil meer robots in Europa

Europa moet werk maken van digitalisering in de industrie, zoals robots en 3D-printen. Daarvoor pleit minister Kamp vandaag in een toespraak op de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld.

"Ontwikkelingen zoals robotisering en 3D-printen bieden de maakindustrie veel kansen om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen", vindt de minister van Economische Zaken.

110 miljard euro

De landen binnen de Europese Unie moeten de regels op het gebied van de digitale markt harmoniseren, vindt Kamp. Uit onderzoek blijkt volgens hem dat de Europese economie jaarlijks met 110 miljard euro kan groeien als de mogelijkheden van ICT voor de industrie beter worden benut.

In Hannover spreekt Kamp over de kwestie met eurocommissaris Oettinger. Hij wijst erop dat de Nederlandse maakindustrie wereldwijd hoog staat aangeschreven. In Nederland werken 800.000 mensen in die sector.

Kamp erkent dat banen dreigen te verdwijnen door robotisering, maar de ontwikkelingen bieden volgens hem ook kansen. "Als we het goed doen, komen er zelfs banen bij", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Speerpunt

Nederland is de eerste helft van volgend jaar voorzitter van de Europese Unie. Versterking van de digitale economie is dan een van de speerpunten, zegt Kamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl