Prins Charles tegen grijze eekhoorn

Prins Charles wil minder grijze en meer rode eekhoorns op zijn landgoed Duchy of Cornwall in het zuidwesten van Engeland. Hij heeft maatregelen aangekondigd om de populatie van de grijze knaagdieren op een "diervriendelijke en wettige wijze" in te perken. Dat meldt de Engelse krant The Guardian.

De grijze eekhoorns dragen een virus bij zich dat dodelijk is voor de inheemse rode eekhoorns. Daardoor neemt de populatie van de rode variant af. Volgens de krant zijn er nog 140.000 rode eekhoorns in het noorden van Engeland, tegen 2,5 miljoen grijze exemplaren.

Beschermheer

Charles is beschermheer van de rode eekhoorn. De woordvoerder van de prins laat weten dat Charles alle inspanningen om de rode eekhoorn te redden, ondersteunt. "Indien nodig, nemen we wettelijk toegestane en diervriendelijke maatregelen om de populatie grijze eekhoorns in de hand te houden en de natuurlijke habitat van de rode soort op Duchy of Cornwall te beschermen."

Wat de prins met "diervriendelijke maatregelen" bedoelt, is niet bekend.

De grijze eekhoorn komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en werd in 1876 overgebracht naar Engeland. Sindsdien hebben ze volgens het Engelse Staatsbosbeheer schade toegebracht aan bossen, aangezien ze aan de schors van de bomen knagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl