Koning met marine op Oostzee

Koning Willem-Alexander heeft gisteren en vandaag vijf Nederlandse marineschepen bezocht die deelnemen aan de oefening Northern Archer op de Oostzee.

De Koninklijke Marine oefent daar samen met de NAVO-landen Estland, Polen en Litouwen in maritieme oorlogsvoering. Ook Zweden doet mee aan de oefening.

Betrokkenheid

De koning landde met een helikopter aan boord van één van de vijf schepen, het fregat Zr. Ms. Tromp. Hij sprak daar met bemanningsleden over hun ervaringen en werd geïnformeerd over de operatie.

De Commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Verkerk, was blij met het bezoek van de koning. "Dit toont de betrokkenheid van de koning bij de krijgsmacht en de marine erg goed aan."

Onderzeeboot

Aan boord van de onderzeeboot Zr. Ms. Bruinvis deed Willem-Alexander mee aan een oefening. De boot moest wegduiken voor het fregat Zr. Ms. Evertsen om het vervolgens aan te vallen.

Ook was de koning bij het overladen van brandstof door bevoorrader Zr. Ms. Amsterdam. Het is de laatste vaartocht van het schip voordat het in december wordt overgedragen aan de Peruaanse marine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl