Máxima op sociale werkplaats

Koningin Máxima heeft vanochtend een bezoek gebracht aan de sociale werkvoorzieningsorganisatie Breed in Nijmegen. Ze sprak er met personeel en bezocht een informatiemarkt waar bedrijven zich aan medewerkers presenteerden.

"De koningin heeft de mensen een duwtje in de rug kunnen geven", zegt directeur Henri Koerhuis. "Dat deed ze door vragen te stellen, betrokken te zijn en begrip te tonen. Dat heeft heel erg goed gewerkt."

Bij Breed werken ruim 2300 mensen die vanwege een lichamelijke, geestelijke of sociale beperking niet op eigen kracht een baan kunnen vinden. Ongeveer de helft van hen is gedetacheerd of in dienst bij een 'gewoon' bedrijf. Ze werken onder meer in de schoonmaak, de administratie en de horeca.

Mogelijkheden

"Hier bij Breed proberen we vooral naar de mogelijkheden van de mensen te kijken", zegt Koerhuis. Met een nieuwe campagne probeert de instelling de twijfels weg te nemen over de inzetbaarheid van Breed-medewerkers bij reguliere opdrachtgevers.

Koerhuis streeft ernaar om over drie jaar 85 procent van de medewerkers bij gewone bedrijven of instanties te hebben ondergebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl