Máxima spreekt jonge werklozen

Koningin Máxima heeft vanochtend in Den Haag het startevenement van de werkweek tegen jeugdwerkloosheid bezocht. Tijdens een bijeenkomst van DeBroekriem deed de koningin mee aan netwerkgesprekken tussen jongeren en CEO's en personeelsmanagers uit het bedrijfsleven. Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, was daar ook bij aanwezig.

Vaardigheden vergroten

DeBroekriem is een initiatief van jongeren op zoek naar werk dat in 2012 werd opgericht. In workshops en meetings werken de jongeren aan het vergoten van hun netwerk en het verbeteren van hun sollicitatievaardigheden. De organisatie is inmiddels uitgebreid naar twintig regio's en in augustus van dit jaar vond de duizendste deelnemer van DeBroekriem een baan.

In Nederland zijn ongeveer 114.000 jongeren werkloos. Nu de zomervakantie voorbij is starten veel jongeren hun zoektocht naar werk. Tijdens de werkweek tegen jeugdwerkloosheid vinden daarom in het hele land activiteiten plaats om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te versterken, waaronder tientallen workshops en 500 netwerkgesprekken.

Afspraken

Vanochtend heeft een groep van 26 bedrijven afspraken gemaakt met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over jeugdwerkloosheid. De bedrijven gaan zich inzetten om de kansen op werk voor jongeren te vergroten. Dit gebeurt door middel van het aanbieden van meer vacatures voor starters, extra leerbanen en stages.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl