Beatrix zwaaiend langs de route

Prinses Beatrix zit dit jaar langs de route van de Gouden Koets. Vanuit het Kabinet van de Koning aan de Korte Vijverberg zwaaide ze enthousiast naar haar zoon en schoondochter.

Beatrix's moeder Juliana zat ook altijd op die plek om te zwaaien naar haar dochter. Beatrix was in gezelschap van haar voormalige grootmeesteres, Martine van Loon-Labouchère. Zij nam eerder dit jaar afscheid.

Vorig jaar, de eerste Prinsjesdag voor Willem-Alexander als koning, bleef Beatrix op de achtergrond.

Constantijn en Laurentien

Het koningspaar vertrok om stipt 13.00 uur vanaf Paleis Noordeinde op weg naar de Ridderzaal. Vlak voor de koning uit reden zijn broer Constantijn en diens vrouw Laurentien in de Gala Glasberline, een koets uit 1836. Verder zijn er geen leden van het koningshuis aanwezig.

Koningin Máxima draagt een A-lijnvormige japon van rode zijde van het Italiaanse modehuis Valentino. Ze draagt het ordelint en ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. Willem-Alexander is gekleed in jacquet.

Saluutschoten

Het is gezellig druk langs de route in de Haagse binnenstad. Echte fans stonden vanmorgen vroeg al langs de dranghekken om het beste plekje te bemachtigen. Even voor het middaguur kwam een gestage stroom van overige belangstellenden op gang.

Vanaf het moment dat de koning Paleis Noordeinde verliet, wordt op het Malieveld elke minuut een saluutschot gegeven door de 'Gele Rijders' van het Korps Rijdende Artillerie van de landmacht. Zij gaan daarmee door tot het koningspaar terug is op het paleis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl