NOS NieuwsAangepast

Prins Harry viert 30ste verjaardag

De Britse prins Harry, de jongste zoon van prins Charles, is vandaag 30 jaar geworden. Hoewel de prins bekendstaat als iemand die wel van een feestje houdt, heeft hij het feest dat zaterdag voor hem gegeven zou worden niet door laten gaan. De prins vond het niet gepast om te feesten terwijl Kate, de vrouw van zijn broer William, last heeft van zwangerschapsmisselijkheid.

Daarnaast was Harry donderdagavond nog betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij een agent uit zijn motor-escorte en een taxichauffeur ernstig gewond raakten. De prins zelf bleef ongedeerd.

Hoe de prins zijn verjaardag vandaag doorbrengt is niet bekend.

Nalatenschap Diana

Nu prins Harry 30 jaar is, krijgt hij de beschikking over naar schatting 10 miljoen pond uit de nalatenschap van zijn moeder Diana, prinses van Wales, die in 1997 verongelukte.

Diana had in haar testament bepaald dat haar zoons William en Harry pas op hun 30ste hun erfdeel zouden krijgen. De Britse belastingdienst deelt ook mee: Harry moet zo'n 4 miljoen pond afdragen.

Invictus Games

Gisteren werd het vierdaagse sportevenement afgesloten dat prins Harry op touw heeft gezet voor gewonde en zieke militairen en veteranen. Deze zogenoemde 'Invictus Games' heeft de prins in eigen land geïntroduceerd, nadat hij een soortgelijk evenement in de Verenigde Staten had gezien. Voor acht verschillende disciplines konden de atleten gebruikmaken van de Olympische locaties in Londen. In totaal stuurden dertien landen afvaardigingen, waaronder Nederland.

Harry's ongedwongen omgang met de sporters, militairen, fans en publiek, zetten hem afgelopen week volop in de schijnwerpers. Met zijn jeugdig enthousiasme heeft de prins zich populair gemaakt onder het Britse volk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl