NOS NieuwsAangepast

Koningspaar in Kop van N-Holland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Kop van Noord-Holland.

Centraal stond het programma 'De Kop Werkt', waarin gemeenten en de provincie Noord-Holland samenwerken om de economische vitaliteit van de regio te vergroten.

In Den Oever begon het koningspaar het bezoek met een wandeling over de dijk. Daar kregen Willem-Alexander en Máxima uitleg over het project Waddenpoort Den Oever, waarmee wordt geprobeerd de economie en recreatie in het dorp op een milieuvriendelijke manier te ontwikkelen. Dat gebeurt onder meer met een uitbreiding van het aantal ligplaatsen voor de pleziervaart.

Onthulling

Het bezoek ging verder bij de voormalige scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine Willemsoord in Den Helder. Het koningspaar kreeg daar bij een maquette uitleg over de stedelijke ontwikkeling van Den Helder.

Tijdens een wandeling over de werf onthulde de koning een sluitsteen, waarmee hij het startsein voor de restauratie van een sluis gaf. Na de onthulling maakte het koningspaar een boottocht door de Koopvaardersbinnenhaven.

Groente

De rondgang werd afgesloten bij Vezet in Warmenhuizen, één van Nederlands grootste groenteverwerkers. De koning en koningin spraken met studenten en docenten van de Vezet Academy over de opleidingen binnen dit bedrijf.

Willem-Alexander en koningin Máxima brachten eerder dit jaar al een zogenoemd streekbezoek aan de Achterhoek in de provincie Gelderland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl