NOS NieuwsAangepast

Máxima bij pensioenseminar

Koningin Máxima heeft vanmiddag het DNB Pensioenseminar in theater Spant! in Bussum bijgewoond. Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. Het seminar had als thema De deelnemer in beeld. Een van de onderwerpen was het belang van het pensioenbewustzijn bij de consument.

Het pensioenseminar van de Nederlandse Bank (DNB) werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Sprekers waren onder anderen Klaas Knot, president DNB, Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter AFM en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het seminar ging over actuele beleidsonderwerpen in de pensioensector, zoals de manier waarop pensioenfondsen een bijdrage kunnen leveren aan het pensioenbewustzijn van hun klanten. In vergelijking met andere landen wordt in Nederland veel aandacht besteed aan het bevorderen van kennis over pensioenen.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het stimuleren van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl