NOS NieuwsAangepast

Spanje houdt koning Marokko tegen

De koning van Marokko is kwaad omdat hij door de Spaanse politie is tegengehouden. Agenten dachten dat ze met een mensensmokkelaar te maken hadden.

Volgens de krant El Mundo was koning Mohammed VI begin deze maand met een motorboot en jetski's aan het varen bij Ceuta, de Spaanse enclave in Marokko. Omdat mensensmokkelaars op deze manier vaak Afrikaanse vluchtelingen naar Europa proberen te krijgen, werd de boot aangehouden.

"Weet jij wel wie ik ben?!", schijnt de furieuze koning te hebben geroepen naar de agenten. Hij zou pas zijn herkend toen hij zijn zonnebril afzette.

Excuses

Nadat de agenten de koning hadden laten doorvaren, belde Mohammed op hoge poten met zijn Spaanse collega Felipe. Die liet onmiddellijk het hoofd van de Guardia Civil in Ceuta langsgaan bij het koninklijke jacht.

Naar verluidt aanvaardde Mohammed diens excuses en zei hij dat de agenten slechts hun werk hadden gedaan. Wel was hij verbolgen over het gebrek aan respect dat de agenten hadden getoond.

Toename vluchtelingen

El Mundo schrijft dat in de dagen na het incident een opmerkelijk groot aantal vluchtelingen Ceuta wist te bereiken. In 48 uur wisten meer dan duizend mensen de Spaanse enclave te bereiken.

De krant concludeert dat dat kwam doordat de Guardia Civil zich koest hield zolang de koning nog in het gebied aan het spelevaren was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl