NOS NieuwsAangepast

Britse paleiswachters onderzocht

De Britse politie is een onderzoek gestart naar vier paleiswachten van Buckingham Palace. Er wordt gekeken of de lijfwachten van koningin Elizabeth zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal en heling, bevestigt de politie in de krant The Mirror.

De Protection Command van de Londense politie beschermt de koningin, haar familie en hun woningen en telt zo'n 400 leden. Het verzorgt ook de bewaking van Buckingham Palace als dat zomers wordt opengesteld voor het publiek.

Gevaarlijke voorwerpen

De vier agenten die nu worden verdacht zouden hebben gestolen uit de weapons disposal bin, waar bezoekers alles dat als een wapen kan worden gebruikt moeten achterlaten, zoals messen, scharen en zelfs grote paraplu's. Wie het paleis verlaat mag zijn bezittingen weer terugvragen, maar velen vergeten dat.

De verdachten zouden achtergelaten voorwerpen hebben meegenomen en aangeboden op eBay. Om wat voor spullen het precies gaat is niet bekend, maar een bron zegt in de krant dat het gaat om dingen "die tot zorg zouden leiden bij de beveiliging van een luchthaven".

Omdat het onderzoek nog loopt zijn de verdachten niet gearresteerd of op non-actief gezet. Wel heeft een van hen andere taken gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl