NOS NieuwsAangepast

VVV Peru pronkt met bezoek koning

De VVV van Peru gebruikt een bezoek van het Nederlandse koningspaar om reclame te maken voor het land. Op sociale media besteedt de organisatie Marca Peru aandacht aan het bezoek van Willem-Alexander en Máxima aan de oude Inca-stad Machu Picchu.

"Ze zijn gek op Peru!", staat te lezen op de Facebookpagina van Marca Peru, met een archieffoto van het koninklijk gezin. Het bericht is vele duizenden keren geliket.

Volgens de Peruaanse media kwam het koningspaar zondag aan in het gebied. Eerst maakten ze een stadstoer door Cusco en bezochten ze archeologische opgravingen in de buurt. Daarna vertrokken ze met het treintje naar de ruïnestad.

Strenge veiligheidsmaatregelen

Volgens het persbureau Andina waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen. De Rijksvoorlichtingsdienst wil niets zeggen over het bezoek, omdat het om een privéreis gaat.

Doordat de stad nooit door de Spaanse veroveraars van Peru werd ontdekt, werd Machu Picchu pas in de vorige eeuw wereldwijd bekend. Omdat hij zo goed bewaard bleef, werd de stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Máxima was al eens eerder in de stad, toen ze in maart een bezoek bracht aan Peru in haar rol van speciaal pleitbezorger voor toegankelijke financiële diensten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl