NOS NieuwsAangepast

Prinses Irene viert mijlpaal

Prinses Irene viert vandaag haar 75e verjaardag samen met familie in Zwitserland. Zelf zegt de mijlpaal haar niet zoveel, zei ze een paar dagen geleden in een interview in het EO-programma Blauw Bloed. "Ik sta midden in het leven, en ben heel actief."

Volgens prinses Irene vindt vooral "de maatschappij" dat 75 jaar "iets is, en dat je je dan oud moet voelen". Maar zo voelt de prinses zich naar eigen zeggen niet. Ze werkt nog volop en wandelt, klimt en skiet daarnaast veel. "Ik doe sport om fit te blijven voor het sporten", voegt ze er lachend aan toe.

De prinses heeft een voorliefde voor de natuur. Ze zet zich in om die te beschermen en mensen dichter bij de natuur te brengen. In 2001 richtte ze daarom het NatuurCollege op, een organisatie die zich inzet voor het "herstel van de verbondenheid tussen mens en natuur".

Irene kreeg samen met Carlos Hugo, van wie ze in 1981 gescheiden is, vier kinderen. Haar zoon, prins Jaime, werd vorige maand door koning Willem-Alexander beëdigd tot ambassadeur bij de Heilige Stoel in Vaticaanstad. Ook heeft de prinses zes kleinkinderen, van wie de jongste, Alaïa-Maria, afgelopen voorjaar werd geboren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl