Vertrouwen Vlamingen in Filip stijgt

Een klein jaar na zijn aantreden stijgt het vertrouwen van de Vlaamse bevolking in koning Filip van België . Uit een enquête van de Belgische tv-zender VTM blijkt dat 64 procent van de Vlamingen vertrouwen in hem heeft. Dat is 15 procent meer dan een jaar geleden.

Veel van de 1000 geënquêteerde Vlamingen vinden dat hij dichter bij het volk staat dan zijn vader, koning Albert. Filip volgde zijn vader 21 juli vorig jaar op als koning der Belgen.

Lage verwachtingen

De Belgische historicus Mark van den Wijngaert zei tegen VTM dat de goede score van Filip niet helemaal zijn eigen verdienste is. "Die sterke stijging heeft te maken met het feit dat men in Vlaanderen weinig verwachtte van Filip. Hij heeft in het verleden een aantal fouten gemaakt, dat is hem lang blijven achtervolgen en dat maakt dat het verwachtingspatroon heel laag was."

Een woordvoerder van koning Filip reageerde niettemin blij op de uitkomsten van de enquête. "Dit is goed nieuws. Het is een druk jaar geweest voor de koning. Hij heeft veel activiteiten gehad en dat maakt dat de koning bekend wordt bij de mensen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl