Máxima mist mogelijk wedstrijd

Hebben de Oranjes wel tijd voor Oranje? Vanavond speelt het Nederlands elftal in Brazilië de halve finale tegen Argentinië, maar de koning en koningin zijn daar niet bij. Sterker nog, het is nog maar de vraag of koningin Máxima de tijd heeft om de wedstrijd te zien.

De koningin is vandaag in Parijs, waar ze een toespraak houdt bij een bijeenkomst van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In haar speech benadrukt ze het belang van financiële vaardigheden onder jongeren en volwassenen.

Het is niet bekend of Máxima vanavond in de gelegenheid is de wedstrijd tussen Nederland en haar geboorteland te zien.

Ghana

Ook prinses Margriet is in het buitenland. Ze is samen met zanger Jan Smit in Ghana waar ze verschillende hulpprojecten bezoekt van SOS Kinderdorpen.

In de sloppenwijken steunt de organisatie families waarin kinderen hun ouders dreigen kwijt te raken als er niet snel hulp wordt geboden. Prinses Margriet en Jan Smit keren pas morgen weer terug naar Nederland.

Het is niet bekend waar koning Willem-Alexander vanavond is. Mogelijk kijkt hij de wedstrijd thuis, samen met de prinsesjes. Als Nederland vanavond wint, gaat de koning samen met premier Rutte naar de finale. Waarschijnlijk sluit Máxima dan ook aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl