NOS NieuwsAangepast

Koning opent TivoliVredenburg

Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg officieel geopend. De koning deed dat vanavond met een gongslag in de Grote Zaal, in aanwezigheid van directeur Frans Vreeke.

Daarvoor had het Radio Filharmonisch Orkest een optreden verzorgd. Ook treden tijdens de openingsavond onder meer zangeres Wende Snijders op en The Scene, voor de allerlaatste keer. De ongeneeslijk zieke zanger Thé Lau zingt het toepasselijke lied Open.

Vijf zalen

TivoliVredenburg komt voort uit poppodium Tivoli en muziekcentrum Vredenburg voor klassieke muziek. Gezamenlijk hebben zij een nieuw internationaal muziekpodium laten bouwen met vijf zalen voor klassiek, pop, jazz en dance. Daardoor kunnen op één avond vijf verschillende concerten plaatsvinden.

Het nieuwe muziekpaleis is als het ware om het oude Muziekcentrum heen gebouwd. De bouw duurde zeven jaar en kostte miljoenen extra.

Lek

Twee weken geleden kwam naar buiten dat de popzaal geluid lekt. Het probleem is op te lossen, schreven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad, maar het kost nog een paar maanden voordat duidelijk is welke maatregelen daarvoor nodig zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl