NOS NieuwsAangepast

Prinses Beatrix opent jeugddebat

Prinses Beatrix opent vandaag op Sint Maarten het Koninkrijksjeugdparlement. Tijdens dit evenement debatteren jongeren met elkaar over onderwerpen als onderwijs, cultuur, duurzame ontwikkeling en kinderrechten.

De prinses, die gisteren aankwam op Sint Maarten, houdt een openingstoespraak en zal de komende dagen ook aanwezig zijn bij de debatten.

De jongeren zijn verdeeld over vijf teams, onder meer uit Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. De jongeren konden zich opgeven via een filmpje waarin ze motiveerden waarom ze aan het jeugdparlement wilden deelnemen. De coach van het team uit Nederland is Eerste Kamerlid Marijke Linthorst.

Actiepunten

Het jeugdparlement is onderdeel van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Eerder waren er al de opening op het strand van Scheveningen en het Grondwetfestival. Doel van het jeugdparlement is om ook de mening van jongeren over de toekomst van het Koninkrijk te laten horen.

Op de laatste dag van het jeugdparlement komt er een slotverklaring. Het is de bedoeling dat de jongeren in hun eigen land met de actiepunten aan de slag gaan.

De opening van het Koninkrijksjeugdparlement is vanaf 15.00 uur live te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl