NOS NieuwsAangepast

Mabel opent Amsterdam Diner

Prinses Mabel heeft vanavond de de 22ste editie van het Amsterdam Diner geopend. Bij het benefietgala in de Heineken Music Hall wordt geld ingezameld voor de bestrijding van hiv en aids.

Hoewel Mabel wel vaker aanwezig was bij het diner, was vooraf niet bekendgemaakt dat ze zou komen. De weduwe van prins Friso beperkt de contacten met de media.

Thema van het gala was What a difference a day makes, een verwijzing naar het belang van vroege behandeling van een hiv-infectie. De kans op een goed resultaat is groter als de ziekte snel wordt aangepakt.

Nigeria

Op het gala vroeg Mabel met een tweet ook nog aandacht voor de ontvoerde meisjes in Nigeria. Ze maakte een selfie met EU-commissaris Kroes, minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking en Monique Heijn, de weduwe van de supermarktbaas.

De vrouwen hielden een plakkaat vast op de foto met de tekst Bring back our girls, een oproep de ontvoerde meisjes vrij te laten. Aan de Twitter-actie deden eerder al beroemdheden als presidentsvrouw Michelle Obama en mensenrechtenactivist Malala mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl