NOS NieuwsAangepast

Koningspaar bezoekt Achterhoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten vandaag een bezoek aan de Achterhoek in de provincie Gelderland. Het paar kwam vanochtend aan in Borculo, waarna de dorpen Neede, Groenlo en Ulft werden bezocht.

Het koningspaar maakte een rondgang langs allerlei projecten die bedoeld zijn om de leefbaarheid van het gebied te verbeteren. Zo bekeken ze een huiskamerruimte in een café in Neede, waar inwoners activiteiten organiseren om het dorp aantrekkelijker te maken.

Het bezoek staat in het teken van de Achterhoek Agenda 2020. Met dit duurzame plan probeert de Achterhoek aansluiting krijgen met de toekomstvisies van de provincie, de Rijksoverheid en Europa.

ICER

Aan het eind van het bezoek hebben de koning en de koningin het innovatiecentrum ICER (Industrie, Cultuur, Educatie en Recreatie) geopend in de gemeente Oude IJsselstreek. Het project ondersteunt vernieuwingen binnen onder meer het onderwijs en het bedrijfsleven.

Het bezoek is het eerste van een serie streekbezoeken. Het paar bezoekt gebieden die te maken hebben met bevolkingskrimp en vergrijzing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl