NOS NieuwsAangepast

Koning: bijzondere tweede Spelen

Koning Willem-Alexander is blij dat de Koningsspelen ook dit jaar gehouden worden. In een interview met het Jeugdjournaal zegt hij dat het belangrijk is dat kinderen gewezen worden op het belang van sporten en gezond ontbijten.

De koning noemt het bijzonder dat sportmensen als Richard Krajicek en Johan Cruijff de nationale sportdag voor de tweede keer wilden organiseren. Volgens Willem-Alexander is het belangrijk om te bewegen en gezond te eten, omdat je dan gezonder bent en meer kansen hebt in de maatschappij.

Aarbeienkwark

Zelf at de koning vanochtend een bakje ontbijtgranen, aardbeienkwark. Hij dronk een glas melk en een kop koffie. "Ik zou de koffie alleen niet aanraden voor de kinderen", zei hij grappend.

De koning schoof op een basisschool in Ens aan bij het ontbijt en sprak even met de kinderen. Zijn vrouw, koningin Máxima, deed mee aan een sponsorloop voor mensen met de ziekte Brittle Bones, een zeldzame botziekte.

Taken verdeeld

De koning was zelf ook graag bij de sponsorloop geweest, maar hij had daar geen tijd voor. "Ik vind het heel jammer dat ik er niet bij ben, maar ben blij dat Máxima als vrijwilliger kan meedoen. We hebben de taken goed verdeeld."

Het bezoek aan de school was na een half uur weer voorbij. "De Koningsspelen gaan zo beginnen. Dan hebben de kinderen ook geen aandacht meer voor mij, maar alleen maar voor de sport. Dat is de bedoeling ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl