NOS NieuwsAangepast

William en gezin in rampgebied

De Britse prins William en zijn gezin hebben tijdens hun rondreis in Australië een gebied bezocht dat vorig jaar werd getroffen door natuurbranden. Het vuur legde in het plaatsje Winmalee zo'n 200 huizen in de as. Een gebied van 520 vierkante kilometer natuur ging in vlammen op.

William en zijn vrouw Kate spraken met brandweerlieden en bewoners van het plaatsje in de buurt van Sydney. Ook hebben ze er een boom geplant.

Niet vergeten

"Dat zij ons vijf maanden na de branden bezoeken, geeft ons het gevoel dat we niet zijn vergeten", zegt Adrian Harrison. Zijn huis werd door de brand verwoest.

Vorig jaar werd het gebied kort na de branden al bezocht door het Deense koningshuis.

Kort voor het bezoek werden overigens drie mensen opgepakt door de politie. De mannen vielen mensen lastig die op het prinselijke paar stonden te wachten. Een van hen had pro-Israël-stickers op zijn kleding geplakt, de ander staat bekend als iemand die vaker publieke bijeenkomsten verstoort.

Nerveus

William en Kate brachten ook nog een bezoek aan de beroemde rotsformatie bij Echo Point in de Blue Mountains. Daar keken ze toe bij een abseiloefening.

De leider van het team schrok even toen William besloot in de 100 meter diepe afgrond te kijken. "Het maakte iedereen wat nerveus. Hij stapte naar de rand en keek naar beneden."

Opera House

Gisteren vlogen William, Kate en hun zoontje George van Nieuw-Zeeland naar Australië. Ze werden officieel ontvangen bij het beroemde Opera House in Sydney.

Ze bezoeken de komende dagen onder meer een dierentuin, een vliegbasis en gaan de natuur in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl