NOS NieuwsAangepast

Spaanse koning vleugellam

En weer was het raak. Of liever gezegd: mis. De Spaanse koning Juan Carlos kon niet weg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het Spaanse regeringsvliegtuig had motorpech.

Dat is op zich niet zo bijzonder, maar dit was de vijfde keer in een paar maanden tijd dat een Spaanse hoogwaardigheidsbekleder vertraging had vanwege een vliegtuig met pech.

Of er nu met de Airbus-A310 of met de Falcon wordt gevlogen, beide Spaanse regeringstoestellen worden achtervolgd door pech.

Maart

Vorige maand waren er twee incidenten. Premier Rajoy vloog van Dublin naar Madrid, maar het toestel moest terug naar de Ierse hoofdstad vanwege niet nader genoemde problemen.

En koningin Sofia moest een plotselinge tussenstop maken in de Dominicaanse Republiek toen ze naar huis vloog na een bezoek aan Guatemala.

Eind 2012 had kroonprins Félipe een bezoek aan Brazilië moeten uitstellen omdat zijn vliegtuig met pech aan de grond moest blijven.

Tijd voor iets nieuws

Het Spaanse ministerie van Defensie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de vliegtuigen. In Madrid wordt er nu over gedacht om een nieuw toestel aan te schaffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl