Band met Oranje op home-video's

Het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum toont tot en met juni de film 'Mijn Band Met Oranje'. Heel Nederland kon ontroerend en bijzonder beeldmateriaal inzenden, waarop leden van het koninklijk huis te zien zijn. Hieruit ontstond een film over het koningshuis, gemaakt door de 'gewone toeschouwer'.

Koninginnedagen, staatsbezoeken, prinsen en prinsessen op skivakantie: inmiddels bestaat er een enorm archief met beeldmateriaal van onze royals. Bij bijna elk koninklijk bezoek is er enthousiast publiek aanwezig. Niet alleen de professionele cameramannen, maar ook die toeschouwers maken video's met hun eigen camera.

Het museum voor Beeld en Geluid vond het de hoogste tijd om juist die beelden te verzamelen: van de vele werkbezoeken van koningin Beatrix tot nooit eerder vertoonde beelden van prins Bernhard in Uganda.

Uniek

Bijzondere, amusante en persoonlijke momenten, voorzien van commentaar, leveren unieke en ontroerende beelden op. Ook laten de video's zien hoe Nederlanders naar het koningshuis kijken. Het beeldmateriaal geeft van elke deelnemer aan: dit is mijn band met Oranje.

De film is gesplitst in drie korte video's en die krijgen een plek in de tentoonstelling Leven met Oranje, te zien van 20 april tot en met 1 juni bij het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl