NOS NieuwsAangepast

Prins George spelend 'aan het werk'

Prins George heeft zijn eerste officiële publieke optreden achter de rug. In Nieuw-Zeeland had de zoon van prins William en zijn vrouw Kate een speelafspraak met tien andere kinderen.

Voor het speelmoment in het huis van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland waren tien gezinnen uitgenodigd door een ouderorganisatie uit de hoofdstad Wellington. De samenstelling van de groep was zorgvuldig gekozen, zo waren er ook een alleenstaande moeder en een homopaar uitgenodigd.

Afgepakt

De acht maanden oude George leek zich prima te vermaken tijdens het spelen, al was er een moment dat hij een houten poppetje van een meisje afpakte. Het huilende kind moest door haar moeder worden getroost.

Kate en William spraken met de ouders over de ontwikkeling van hun kinderen. Zo vertrouwde de prins de groep toe dat er bij George inmiddels vier of vijf tanden doorkomen, maar dat een fles 's nachts troost biedt.

Toen George uiteindelijk moegespeeld weer met zijn ouders vertrok, kreeg hij van de organisatie nog een teddybeer mee naar huis.

Liveblog

De Britse media volgden de babybijeenkomst op de voet. Zo werd er bijvoorbeeld uitgebreid aandacht aan besteed in het liveblog dat de krant The Mirror bijhoudt over de reis van het prinselijke gezin.

De drie royals zijn momenteel bezig met een tour Down Under. Tot 16 april zijn ze in Nieuw-Zeeland, daarna volgen nog negen dagen Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl