Prinses Cecilia gedoopt

Prinses Annemarie en prins Carlos»
Prinses Annemarie en prins Carlos AFP

In de Italiaanse stad Piacenza is prinses Cecilia gedoopt, de tweede dochter van prins Carlos en prinses Annemarie. Cecilia, voluit Cecilia Maria Johanna Beatrix de Bourbon de Parme, werd geboren op 18 oktober vorig jaar.

De doop was in de kathedraal van Piacenza. Carlos en Annemarie zijn hertog en hertogin van Parma en Piacenza. Hun oudste dochter Luisa werd gedoopt in Parma. Voor de plechtigheid werd water uit de rivier de Jordaan gebruikt, evenals uit Spanje en Italië, landen waar de familie banden mee heeft.

Cecilia huilde een beetje tijdens de plechtigheid. Haar zusje Luisa Irene van bijna 2 protesteerde zo luid op de arm van haar vader, dat ze werd weggehaald.

Beatrix peettante

Cecilia heeft vijf peetouders, onder wie haar oudtante prinses Beatrix, haar tante prinses Margarita en haar opa, oud-CDA-Kamerlid Hans Gualthérie van Weezel. Alle peetouders spraken tijdens de doop in Piacenza een wens voor Cecilia uit.

De 19de-eeuwse doopjurk van Cecilia is dezelfde waarin haar moeder en haar grootmoeder werden gedoopt.

Deel deze pagina

Video

Prins Carlos: belangrijk om nieuwe ziel te verwelkomen

Beelden van het EO-programma Blauw Bloed. Prinses Annemarie en prins Carlos komen met hun twee dochters de kathedraal van Piacenza... uit, waar prinses Cecilia is gedoopt.

Video en Audio

Meer video en audio